بخش طراحی درمان

این مجموعه و شرکت های وابسته آن دارای سابقه ای طولانی در فرآیند های مربوط به مراکز پرتو درمانی می باشند و به همین جهت این مجموعه، ضمن استفاده از مشاوران و متخصصین با تجربه درخارج از کشور از حضور بهترین مجموعه کارشناسان فیزیک پزشکی در داخل کشور بهره می برد.
برنامه ریزی جهت بخش طراحی درمان به شیوه مراکز پرتودرمانی مدرن جهان به صورت تیم های طراحی درمان انجام گرفته است که هر تیم شامل متخصصین آنکولوژی، رادیولوژیست، پزشک عمومی جهت بررسی وضعیت بیمار در طول درمان، کارشناسان فیزیک پزشکی می باشد که از مشاوره پزشک متخصص مربوط به حوزه سرطان بیمار نیز بهره می برند.
در ابتدای کار مرکز، شش تیم درمانی جهت انجام فرآیندهای طراحی درمان در نظر گرفته شده اند و بر اساس پروتکل های درمان از پیش نوشته شده مرکز که از روی پروتکل های مراکز پیشرفته دنیا اقتباس گردیده اند جهت درمان بیماران فعالیت می نمایند. فرآیند طراحی درمان پیش بینی شده از ابتدای مراجعه بیمار و انجام اقدامات تشخیصی اولیه شروع و تا انتهای دوره درمان ادامه می یابد.
باتوجه به وابستگی این فرآیند به نرم افزار های طراحی و محاسباتی دقیق یکی از بهترین نرم افزارهای جهان با کلیه امکانات مورد نیاز جهت نصب در این مرکز در نظر گرفته شده است.
یکی از مراحل مهم در انجام طراحی درمان بیمار که انجام هر چه دقیق تر آن می توان تاثیر به سزایی در انجام درمان موفق داشته مشخص نمودن محل اولیه ضایعه به صورت دقیق و شبیه سازی درمان به وسیله آن می باشد. به صورت کلاسیک مدالیتی مناسب جهت انجام این کار سی تی اسکن با دهانه بزرگ می باشد.
اما با پیشرفت تکنیک های محاسباتی استفاده از روش های تشخیصی دقیق تر مانند MRI و همچنین PET به عنوان یک روش نشانه گذاری مکمل در دنیا متداول گردیده است.
با توجه به طراحی صورت گرفته علاوه بر پیش بینی نصب یک دستگاه سی تی اسکن Big Bore برای اولین بار در کشور در این مرکز جهت انجام طراحی درمان از دستگاه MRI-RT استفاده خواهد شد. استفاده از MRI در انجام تشخیص و نشانه گذاری محل تومور به دلیل توانمندی های این روش تصویربرداری در مشخص کردن تومورها می تواند تا 40 درصد به افزایش دقت درمان رادیو تراپی کمک کند.
همچنین استفاده از تصاویر روش PET و انتطباق آن با تصاویر سی تی اسکن یا ام آر آی می تواند کمک شایانی در تشخیص هر چه بیشتر ناحیه مورد نظر جهت درمان بنماید. استفاده از پت به عنوان روش تکمیلی نشانه گذاری محل ضایعه سرطانی در بدن بیمار یکی از الزامات انجام درمان های پیشرفته به شمار می رود.

اقدامات تشخیصی

بر اساس بررسیهای انجام شده توسط سازمان بهداشت جهانی، تشخیص به موقع و زود هنگام سرطان یکی از مهم ترین راه حل های درمان سرطان است. در این مجموعه با توجه به کادر متخصص موجود کلیه مدالیتی های تشخیصی شامل سی تی اسکن، ام آر آی، رادیولوژی دیجیتال و سونوگرافی در پیشرفته ترین حالت خود در این مرکز پیش بینی گردیده اند. همچنین بخش پزشکی هسته ای وPET اسکن با طراحی یک مجموعه کامل تولید رادیودارو در این مجموعه به عنوان تکنیک های ارزشمند تشخیصی در امکانات مجموعه پیش بینی گردیده است. در مجموعه شهرک سلامت آزمایشگاه مدرن و پیشرفته ای نیز جهت انجام تست های مربوطه پیش بینی گردیده و در حال تجهیز می باشد که می تواند کامل کننده چرخه تشخیصی در این مجموعه باشد.

اقدامات مکمل درمانی

یکی از بخش های مهم چرخه درمان سرطان بخش جراحی و بستری همراه آن می باشد که در طراحی بیمارستان 1000 تخت خوابی مجموعه تعداد 10 اتاق جراحی فوق تخصصی و حدود 100 تخت بستری و تعدادی تخت ICU جهت انجام جراحی بر روی بیماران سرطانی پیش بینی گردیده است. بخش شیمی درمانی با امکاناتی جهت بررسی اثر بخش ترین دارو برای بیمار با تعداد 40 تخت با فضای مناسب ساخته شده است.

در فرآیند های مرکز با توجه به توان موجود در مجموعه شهرک سلامت خدمات مشاوره متعددی مانند مشاور تغذیه و مشاوره روانشناسی نیز جهت بیماران مبتلا به سرطان پیش بینی گردیده است.

home-2_section_021.jpg
33

مرکز تحقیقات خصوصی

با توجه به اینکه فرآیند های پژوهشی یکی از لازمه های درمان می باشد این مجموعه اقدام به ثبت یک مرکز تحقیقات خصوصی نموده است که علاوه بر جذب دستیار و هیات علمی در خصوص اخذ تاییدیه ها و اعتبار بخشی مرکز بر اساس استاندارد موسسات بزرگ بین المللی اقدام خواهد نمود.
اقدامات مرکز تحقیقات سرطان رسا را میتوان به صورت خلاصه در موارد ذیل خلاصه نمود:

  • جذب هیات علمی جهت انجام درمان و انجام امور پژوهشی در راستای ارتقا کیفیت درمان
  • جذب دستیار جهت آموزش (مراحل اخذ مجوز در دست اقدام)
  • بررسی و بومی سازی روش ها، روندها و فرآیند های مربوطه در مراکز برجسته جهان
  • اخذ گواهینامه های استاندارد و اعتبار بخشی مجموعه بر اساس استاندارد های موسسات بین المللی